reistijdkompas

reistijdkompas

De mobilist laat steeds meer sporen na en is zelf steeds beter geïnformeerd. In afwegingen over beleid en maatregelen zeggen klassieke maten als I/C verhoudingen weinig. Ze sluiten niet aan bij de beleving van de weggebruiker en bij degenen die de besluiten moeten nemen. Reistijd en reistijdverhoudingen zijn daarvoor een betere maat.

Ruwe reistijdinformatie geeft nog geen inzicht in de knelpunten. Het vinden van een goede referentie is daarbij een eerste stap: wanneer ben je tevreden? Een heldere presentatie draagt bij aan het gebruik van de informatie. Hastig ontwikkelde daarvoor het reistijdkompas: een eenvoudig toegankelijke webpagina. Met inzicht in de grote lijnen en de details.

Jaarlijkse monitoring, evaluatie van maatregelen of een goede start van een mobiliteitsplan. Het zijn een paar toepassingen van het reistijdkompas.

Het reistijdkompas kan worden gevoed vanuit verschillende bronnen: historische gegevens van NDW, TomTom of een andere leverancier. Gevuld met realtime data maken we het dynamische reistijdkompas.

Hastig is distributeur van TomTom verkeersdata voor Europa, zowel historisch als realtime.